Om mig

Jag arbetar sedan många år som frilansande kyrkomusiker, vilket innebär att jag spelar orgel, piano och sjunger. Jag kan även hantera ett dragspel, som är mitt hobby instrument och väldigt roligt att spela! Jag både bor och är verksam i Stockholm. Mitt dopnamn är Maria och kallas för det mesta Ia. Efter studier på Musikhögskolan i Stockholm och med en examen i musik- och pianopedagogik, började jag spela orgel. Härligt!

Musikstudier

I början på 90-talet tog jag kantorsexamen i Linköping. Det var sista året det var möjligt att gå en sommarkurs för att sedan ta en examen i kyrkomusik. Några år senare fortsatte jag studera på Kyrkomusikerlinjen på Ersta Sköndal Högskola söder om Stockholm.

Efter studier på Musikhögskolan i Stockholm och med en examen i musik- och pianopedagogik, började jag spela orgel. Härligt! I början på 90-talet tog jag kantorsexamen i Linköping. Det var sista året det var möjligt att gå en sommarkurs för att sedan ta en examen i kyrkomusik. Några år senare fortsatte jag studera på Kyrkomusikerlinjen på Ersta Sköndal Högskola söder om Stockholm.

Samtalscoach

Jag är även diplomerad samtalscoach i psykosyntes vid Humanova, en plats för personlig utveckling i Stockholm, som utbildar samtalscoacher och terapeuter. En underbar plats att få vara på och två viktiga och lärorika år för mig.

Som liten drömde jag om att bli skådespelerska, jag är glad att jag satsade på musiken, den har jag alltid med mig. För några år sedan fick jag faktiskt en liten roll som Bengts mor i Jonas Gardells uppskattade ”Gråt inga tårar”.

Ia Arhusiander och Arne Domnérus, Kungsträgården