Välkommen till Maria Arhusiander Musik!

Jag arbetar sedan många år som frilansmusiker i kyrkan, vilket innebär att jag spelar orgel, piano och sjunger. Jag kan även hantera ett dragspel, som är mitt hobby instrument och väldigt roligt att spela! Jag är både verksam och bor i Stockholm. Mitt dopnamn är Maria och kallas för det mesta Ia.

Efter studier på Musikhögskolan i Stockholm och med en examen i musik- och pianopedagogik, började jag spela orgel. Härligt! I början på 90-talet tog jag kantorsexamen i Linköping. Det var sista året det var möjligt att gå en sommarkurs för att sedan ta en examen i kyrkomusik. Några år senare fortsatte jag studera på Kyrkomusikerlinjen på Ersta Sköndal Högskola söder om Stockholm.

Jag är även diplomerad samtalscoach i psykosyntes vid Humanova, en plats för personlig utveckling i Stockholm, som utbildar samtalscoacher och terapeuter. Hösten 2018 började jag studera till terapeut med inriktning ACT, som står för Acceptance & comittment terapi. I korthet handlar ACT om att skapa en värdefull riktning i våra liv. Inom ramen för min utbildning söker jag klienter som är nyfikna på ACT och vill gå som träningsklient för endast 300 kr per gång. Ring mig så berättar jag mer.

Som liten drömde jag om att bli skådespelerska, jag är glad att jag satsade på musiken, den har jag alltid med mig. För några år sedan fick jag faktiskt en liten roll som Bengts mor i Jonas Gardells uppskattade ”Gråt inga tårar”.

Ia’s bakgrund som artist

Ia har Musikpedagogisk examen från Musikhögskolan i Stockholm. Hon har undervisat på Kommunala Musikskolan i Vaxholm, samt elever i den egna firman. Har arbetat som dirigent för barbershopkören ”Swingin´Girls” och turnerat med kören i England. Arbetade under ett antal år med skivproduktioner på LadyBird Productions. Arrangerat turneer med Olle Adolphson Anita Strandell och Arne Domnérus. Turnérat med Arne Domnérus m fl i Japan. Spelade trumpet i barndomen och även blockflöjt.